Opravdový bojovník

Být opravdovým bojovníkem vyžaduje mimořádné odhodlání.

Okinawské Te vás vede neustálému sebezlepšování. Nezáleží na tom, jestli jste nováček nebo už dlouho nosíte svůj pás. Vždy se najde prostor pro zlepšení, něco nového se naučit. Je tolik příležitostí v našem tréninku a v našem životě, které můžeme zlepšit.

Loajalita je hodnota, která se v dnešní době často ztrácí. Je to jedna z nejdůležitějších vlastností, kterou jedinec má. Učitelé investují do našeho osobního rozvoje a úspěšnosti spoustu svých nabitých zkušeností a znelostí, svůj čas, energii a odhodlání. Je to důležité, protože být úspěšným bojovníkem znamená, že musíme najít učitele, kteří nám pomohou dosáhnout našeho nejvyššího potenciálu.

Po celou dobu svého tréninku se učíme další hodnotě – vytrvalosti. Měli bychom se snažit a neustále posouvat své hranice, objevovat své možnosti a zkoumat, čeho jsme schopni. Je to úžasný pocit, když si na konci dne řeknete, že jste zvládli výzvy, které byly před vámi.

Okinawské Te nám dává mnoho skvělých věcí. Umění fyzicky chránit sebe i ty kolem nás je to nejmenší. Vštěpuje nám neochvějnou disciplínu a sebekontrolu.

Abychom byli v životě úspěšní, musíme být disciplinovaní. Ať už se to týká naší stravy a pravidelného tréninku nebo chození do školy, vždy musíme učení a studiu dát sto procent. Disciplína je životně důležitá pro nás všechny. Přináší do našich životů stabilitu a pevné základy.

V dojo udržujeme disciplínu tím, že nasloucháme starším a instruktorům, kteří mají více zkušeností a mohou nám předat vědomosti, které potřebujeme na naší cestě za úspěchem. Nejúspěšnější lidé mají disciplínu na denním pořádku. 

Udělejte dnes něco, za co vám vaše budoucnost poděkuje.

Jana Riplová, 7. Dan

Mohlo by se vám také líbit...

Populární příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *